Füzérkomlós Községi Önkormányzat

3997 Füzérkomlós Dr. Molnár út 20.
Tel./Fax. + 36-47/340-013

Email:fuzerkomlos@gmail.com

Megkezdődtek Füzérkomlós Közösségi házának felújítási, bővítési munkálatai!

2013.08.23 10:00

Füzérkomlós Községi Önkormányzata elkezdte a projekt megvalósítását, melynek keretében a Közösségi Ház épületének átalakítása, teljes körű felújítása történik. A fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv Észak–Magyarországi Operatív Programjának keretében 57 266 160 Ft támogatást nyert az önkormányzat a „Közösségi Ház felújítás és egyéb kisléptékű településfejlesztés Füzérkomlós Községben” című pályázattal.

A projekt legfőbb célja a közösség kulturális életének fellendítése és ehhez olyan Közösségi Ház kialakítása, mely a település lakosságának igényeihez igazodik és kulturált kikapcsolódási lehetőségeket biztosít. A projekt során a régi kihasználatlan épületet, melynek funkcionális kialakítása nem felelt meg a kor igényeinek átalakítják. Emellett tálaló konyhát, büfét, és egy új fedett teraszt építenek. Energetikai szempontból is megújul az épület mivel a régi gázkazán helyére egy új faelgázosító kazánnal üzemelő fűtési és melegvíz-ellátási rendszert alakítanak ki, a használati-melegvíz ellátásra pedig napkollektor kerül a Közösségi Ház tetejére. A kivitelezés során az épület teljes akadálymentesítése megvalósul, akadálymentes parkolót építenek és a csapadékvíz elvezetési problémákat is megoldják.

A megvalósuló tevékenységek lehetővé teszik majd, hogy javuljon a településen a közművelődési ellátottság minősége, és a magasabb színvonalú kikapcsolódási és egyéb közösségi programokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés is biztosítottá válik.